Vuosijuhlaviikon tapahtumissa käydään läpi lähestulkoon kaikki juhlavan pukeutumisen variaatiot, mikä saattaa toisinaan aiheuttaa osallistujien joukossa pientä hämmennystä. Alle on koostettu lyhyt yhteenveto kunkin tapahtuman pukukoodista ja mitä ne käytännössä tarkoittavat.

Vuosijuhlakokous

vso_tummaVuosijuhlakokouksen pukukoodi on tumma puku ja osakuntanauha.

Tumma puku on joko musta, tumman sininen tai tumman harmaa yksivärinen puku. Paita ja solmio ovat tilaisuudesta riippuen juhlavat. Naisella on yllään juhlava mekko, hame-pusero yhdistelmä tai housupuku. Tumma puku on aina turvallinen valinta, sillä se on käytännössä riittävä asuste kaikkiin tapahtumiin.

Osakuntanauhasta tehtävän ruusukkeen taitteluohjeen löydät retroilta vanhoilta sivuiltamme.


Vuosijuhlien iltajuhla

vso_iltajuhlaIltajuhlan pukukoodi on merkittävästi päiväjuhlaa yksiselitteisempi.

NAISET: Naisen asuna on täyspitkä, juhlavasta materiaalista valmistettu suuren juhlan puku. Se voi olla avonainen, olkaimeton ja linjaltaan leveä tai kapea. Puvun pituus voi olla n. 1cm lattian yläpuolelle, jolloin vain kengän kärjet näkyvät ja puvun helma pysyy siistinä, tai se voi olla mallista riippuen pidempi ja laahuksella. Iltakengät ovat sirot, umpikärkiset avokkaat. Huomioithan, että osakuntanauha ei saa koskettaa paljasta ihoa.

MIEHET: Juhlapuku koostuu miehillä frakista valkoisella liivillä. Mikäli käytät tummaa pukua, on suositeltavaa käyttää helmenharmaata solmiota.

Pelkästään jatkoille osallistuvien toivotaan pukeutuvan siististi, esimerkiksi arkipukuun.

 


Sillis

vso_sillisSillikselle juhlijoiden odotetaan pukeutuvan vaatteisiin. Nyt on lupa ja oikeus soveltaa!

 

 

 

 

 


Mikäli tiedonnälkäsi jäi vieläkin tyydyttämättä, lisätietoa voit saada esimerkiksi seuraavista osoitteista: