Helsingin Varsinaissuomalaisen Ylioppilashuonesäätiön yksiön vuokralainen on irtisanonut vuokrasopimuksensa ja asuntoon julistetaan haku. Valittavan asukkaan kanssa tehdään kahden vuoden määräaikainen vuokrasopimus, joille on mahdollista saada jatkoa enintään kahdeksi vuodeksi.

Hakemukset on jätettävä viimeistään: 26.1.2021 kello 23.59.
Asukkaan valitseva kokous alkaa: 27.1.2021 kello 19.00.

KOHDE:

Siltasaarenkatu 15 B 54
Vuokra: 500 e/kk
Koko: 21 m²
Vuokra-aika: 1.3.2021–28.2.2023 (asuntoon on haluttaessa mahdollista muuttaa joustavasti 1.2. alkaen)

Vuokralaisen puolelta kuukauden irtisanomisaika. Vuokra sisältää veden, lämmityksen ja taloyhtiön pesutuvan käytön. Asukas maksaa sähkön itse.

Asunto on yksiö, jossa wc ja suihku ovat toisistaan erillään. Huoneeseen mahtuu kaikki olennainen. Lisäksi ullakolla ja kellarissa on säilytystilaa. Siltasaarenkadulla samaisessa taloyhtiössä on myös toinen säätiön yksiö. Asunto onkin sijainniltaan ihanteellinen. Keskusta on kävelymatkan päässä ja jos laiskottaa niin valinnanvaraa löytyy metron, raitiovaunujen ja linja-autojen muodossa.

Kuvia asunnosta löytyy täältä: https://photos.app.goo.gl/vF9YFcxqZKotmsPy2

Asunnon alapuolisessa asunnossa on tällä hetkellä käynnissä vesivahinkokorjaus, josta aiheutuu meteliä joidenkin viikkojen ajan (tarkempi aikataulu ei ole tiedossa). Mahdollisen haitan ajalta on mahdollista saada vuokranalennusta.

Lisäksi asuntoon on tulossa jollain aikavälillä taloyhtiön toteuttama kylpyhuoneremontti, mutta remontin valmistelu on ollut hyvin hidasta, joten remontti alkanee aikaisintaan vuonna 2023.

OSAKUNNAN ASUNTOJEN HAKUMENETTELY

Osakunnan asunnot omistaa Helsingin Varsinaissuomalainen Ylioppilashuonesäätiö sr (HVYHS), jolle osakunta esittää valittavan asukkaan. Hakemukset käsitellään ja asukas valitaan osakunnan kokouksessa. Hakijoiden on oltava osakunnan jäseniä, ja osakunnan hallitus karsii hylättävät hakemukset.

Säätiöllämme ei ole tarjota montaa asuntopaikkaa osakuntalaisille – vain neljä yksiötä ja kaksi kaksiosolua. Tästä syystä asunnon tarve sekä aktiivisuus osakunnassa vaikuttavat yleensä eniten osakunnan päätökseen. Reipas osallistuminen osakunnan toimintaan on paras tae jäädä muiden mieliin ja kaikille hakijoille on varmasti eduksi osallistua asukasvalinnan tekevään osakunnan kokoukseen. Päätöksenhän tekevät osakunnan äänivaltaiset jäsenet äänestämällä ja yleensä hakijoilta halutaan kysyä suullisesti täydentäviä tietoja ennen äänestystä.

HAKEMUKSEN TIEDOT

Hakemuksessa on hyvä mainita:
× oma nimi ja yhteystiedot
× milloin on liittynyt osakuntaan
× mitä asuntopaikkaa hakee
× mitä opiskelee ja onko opiskelu päätoimista vai käykö esim. vakinaisessa työssä
× opintojen edistyneisyys (esim. suoritetut/vaaditut op:t)
× nykyinen asuntotilanne
× aktiivisuus/fuksius osakunnassa nyt ja tulevaisuudessa eli mitä on saanut aikaan ja mitä aikoo tai haluaa tehdä VSO:ssa
× muut hakijan mielestä asiaan vaikuttavat seikat

Kirjalliset hakemukset osoitetaan Helsingin Varsinaissuomalaiselle Ylioppilashuonesäätiölle ja ne tulee lähettää sähköisesti osoitteeseen vso-hallitus@helsinki.fi

LISÄTIETOJA

Lisätietoja asunnosta saa sen nykyiseltä asukkaalta Maija Muntilalta (maija.muntila@live.fi) ja häneltä voi myös tiedustella mahdollisuutta päästä katsomaan asuntoa. Asunnon hausta voi kysyä allekirjoittaneelta.

Säätiön hallituksen puolesta,

Katri Reiman
Hallituksen jäsen, Helsingin Varsinaissuomalainen Ylioppilashuonesäätiö sr
Taloudenhoitaja, VSO
vso-taloudenhoitaja@helsinki.fi