ASUNNONHAKUJULISTUS: Siltasaarenkatu 15 B 43

YLEISTÄ

Helsingin Varsinaissuomalaisen Ylioppilashuonesäätiön yksiön asukas on irtisanonut vuokrasopimuksensa ja asuntoon julistetaan haku. Valittavan asukkaan kanssa tehdään kahden vuoden määräaikainen vuokrasopimus, jolle on mahdollista saada jatkoa enintään kahdeksi vuodeksi.

Hakemukset on jätettävä viimeistään: ti 22.6.2021 kello 23.59.

Hakijoille ilmoitetaan asukasvalinnan tulos viimeistään ma 28.6.2021 klo 8.00. Tämän jälkeen vuokrasopimus voidaan allekirjoittaa sähköisesti saman päivän aikana.

Hakemukset käsittelee kesäajan vuoksi poikkeuksellisesti hallitus, sillä seuraava osakunnan kokous on vasta syyskuussa. Hakuaika on myös poikkeuksellisen lyhyt, jotta uusi asukas voi halutessaan muuttaa asuntoon jo 1.7. alkaen. Vuokrasopimus on mahdollista aloittaa myös vasta 1.8. alkaen.


KOHDE

Siltasaarenkatu 15 B 43, 00530 Helsinki (1 h + kk)
Vuokra: 500 e/kk
Koko: 23 m²
Vuokra-aika: 1.7.2021–30.6.2023 (ja mahdollisuus 2 jatkovuoteen)
Irtisanomisaika: Vuokralaisen puolelta 1 kuukauden irtisanomisaika.
Vuokra sisältää veden, lämmityksen ja taloyhtiön pesutuvan käytön.

Osakunnan yksiö osoitteessa Siltasaarenkatu 15 B 43 on kompakti asunto hyvien kulkuyhteyksien lähellä talon kolmannessa kerroksessa. Asunnon pintamateriaalit on remontoitu vuonna 2000 wc/suihkutilaa lukuun ottamatta. Ikkunanäkymä antaa länteen Kolmannelle linjalle. WC on pieni ja suihkuksi se muuntuu bidee-suihkun avulla. Keittiösyvennys on varusteltu jääkaappi-pakastin-yhdistelmällä, keittoliesi-uunilla, sekä astiakaapein ja tiskialtain. Asuntoon kuuluvat kellari- ja ullakkokomerot.

Asunnon kylpyhuoneremontin arvioitu toteutusajankohta on aikaisintaan vuonna 2023 (kesto tämän asunnon osalta muutaman kuukauden), mutta taloyhtiöstä johtuen remontti todennäköisesti lykkääntyy jälleen eteenpäin.

Lisätietoja asunnosta saa sen nykyiseltä asukkaalta Olga Kähköseltä, olgakahk@gmail.com

Muutaman vuoden takaisia kuvia asunnosta löytyy täältä:
https://photos.app.goo.gl/CqGdBTZUG4zc3YE58

OSAKUNNAN ASUNTOJEN HAKUMENETTELY

Osakunnan asunnot omistaa Helsingin Varsinaissuomalainen Ylioppilashuonesäätiö (HVYHS), jolle osakunta esittää valittavan asukkaan. Hakijoiden on oltava osakunnan jäseniä, ja kesäajan vuoksi osakunnan hallitus poikkeuksellisesti valitsee asukkaan hakemusten perusteella.

Säätiöllämme ei ole tarjota montaa asuntopaikkaa osakuntalaisille – vain neljä yksiötä ja kaksi kaksiosolua. Tästä syystä asunnon tarve sekä aktiivisuus osakunnassa vaikuttavat yleensä eniten osakunnan päätökseen. Reipas osallistuminen osakunnan toimintaan on paras tae jäädä muiden mieliin.

HAKEMUKSEN TIEDOT

Hakemuksessa on hyvä mainita:

× oma nimi ja yhteystiedot
× milloin on liittynyt osakuntaan
× mitä asuntopaikkaa hakee
× mitä opiskelee ja onko opiskelu päätoimista vai käykö esim. vakinaisessa työssä
× opintojen edistyneisyys (esim. suoritetut/vaaditut op:t)
× nykyinen asuntotilanne
× aktiivisuus/fuksius osakunnassa nyt ja tulevaisuudessa eli mitä on saanut aikaan ja mitä aikoo tai haluaa tehdä VSO:ssa
× muut hakijan mielestä asiaan vaikuttavat seikat

Kirjalliset hakemukset osoitetaan Helsingin Varsinaissuomalaiselle Ylioppilashuonesäätiölle ja ne tulee lähettää sähköisesti osoitteeseen vso-hallitus@helsinki.fi

Asuntojen hausta voi kysyä allekirjoittaneelta.

Säätiön hallituksen puolesta,

Katri Reiman

Hallituksen jäsen,
Helsingin Varsinaissuomalainen Ylioppilashuonesäätiö sr
Taloudenhoitaja, VSO
vso-taloudenhoitaja@helsinki.fi