Hei tuleva osakuntalainen!

Hienoa, että olet löytänyt Varsinaissuomalaisen osakunnan! Tältä sivulta löydät perustiedot siitä, mikä osakunta on, miksi liittyä ja miten pääset mukaan toimintaan. Voit liittyä osakuntaan ympäri lukuvuoden ja missä vain opiskelujesi vaiheessa.

Jos sinulla on mitään kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä fuksimestareihimme:

Iida Helminen, iida.helminen@helsinki.fi
Alisa Saarinen, saarinenalisa@gmail.com


Mikä VSO?

Varsinaissuomalainen osakunta on yhteisö pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoille, joilla on jokin suhde Varsinais-Suomeen.

Kenelle?

Suurin osa jäsenistämme on Helsingin yliopiston opiskelijoita, mutta VSO:lla aktiiveina toimii myös iso joukko aaltolaisia! Jäseneksemme saavat liittyä kaikki pääkaupunkiseudun yliopistoissa ja korkeakouluissa opiskelevat ylioppilaat. Niin kielihumanistit, aaltoteekkarit kuin kaikki muutkin ovat tervetulleita poikkitieteelliseen porukkaamme!

Missä?

VSO majailee Uuden ylioppilastalon kattohuoneistossa (Mannerheimintie 5 A, 6. krs.). Tilat ovat aina avoinna jäsenillemme, ja ne ovat todellinen toinen koti keskellä Helsinkiä. Osakunnassa vietetään aikaa yhdessä joka keskiviikkojen osakuntailloissa – jutellaan, nauretaan, syödään, juodaan ja tietenkin: juhlitaan.


Föliin?

Fuksipäivystykset

Keskiviikon fuksipäivystyksissä sinua varten paikalla ovat osakunnan fuksimestarit, jotka ottavat vastaan kirjoittautumisia ja antavat lisätietoja. Samalla liitämme sinut VSO:n sähköpostilistalle, jolloin tiedät aina mitä osakunnassa tapahtuu.

Fuksipäivystykset järjestetään syyskuussa joka keskiviikko klo 18 VSO:lla Uuden ylioppilastalon 6. kerroksessa (Mannerheimintie 5 A). Heti perään alkaa osakuntailta, eli kuntis, jossa on vaihtuva teema, hauskaa hengailua sekä ilmaista iltaruokaa. Tule rohkeasti mukaan!

Sähköpostilistat ja some

Osakunnalla on yksi sähköpostilista: vso-list.

Listalle liittyminen onnistuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen majordomo@helsinki.fi: jätä viestin aihekenttä tyhjäksi, ja kirjoita viestiosaan subscribe listannimi sinun@osoitteesi.

Osakuntaan liittyminen

Jäseneksi liitytään maksamalla lukuvuoden jäsenmaksu (12 €) ja kirjoittautumalla osakunnan matrikkeliin. Helsingin yliopiston opiskelijan on helpointa hoitaa maksu HYYn jäsenmaksun yhteydessä. Jäsenmaksun voi maksaa myös tilille FI65 1544 3000 0663 52 (viite 40002) tai käteisellä osakunnalla. Saat myös opiskelijakorttiisi osakunnan lukuvuositarran. Voit tulla osakunnalle aina kun meillä tapahtuu jotain ja liittyä mukaan!

Voit nopeuttaa liittymistäsi täyttämällä yhteystietolomakkeen:


Kuivarte?

Vastapaino pänttäämiselle

Keskiviikon kuntiksissa pääset kokemaan, näkemään ja kuulemaan asioita, joihin ei kotisohvalla törmää. Jokaviikkoisten kuntisten lisäksi osakuntalaisille järjestetään aktiivisesti kulttuuri- ja urheilutoimintaa sekä monipuolisia kerhojen tapahtumia. Myöskään juhlilta ei VSO:ssa voi välttyä! Osakuntaeloa rytmittää vuoden aikana lähes kymmenet pöytäjuhlat eli sitsit sekä joukko muita juhlia.

Stipendejä ja etuja

Kuntisten yhteydessä tarjotaan aina ilmaista iltaruokaa, minkä lisäksi pääset osallistumaan VSO:n jäsenenä osis-aktiviteetteihin alennettuun hintaan; osakunta sponsoroi esimerkiksi teatteriretkiä ja monenlaisia excuja! VSO:lla on opiskelija-asuntoja hyvillä paikoilla Helsingin kantakaupungissa. Ahkeria aktiiveja palkitaan myös stipendeillä.

Osisystävät

Ennen kaikkea löydät osakunnalta uusia ystäviä, kun mukaan mahtuu porukkaa kaikista tiedekunnista ja eri korkeakouluistakin. Näin värikkään joukon löydät vain osakunnasta! Oman porukan kanssa vieraillaan myös tutustumassa niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin ystävyysjärjestöjen menoon ja meininkiin.

 

 

 

Nähdään osakunnalla!