Asunnot

Osakunnalla on yhteensä 8 asuntopaikkaa hyvillä sijainneilla Kalliossa ja Kruununhaassa. Niiden vuokra on selvästi markkinahintoja alhaisempi. Jokainen vapautuva asunto ilmoitetaan erikseen osakunnan sähköpostilistalla. Osakunnan kokous valitsee asukkaat hakemusten perusteella.

Asukasvalinta
Hakijoiden on oltava osakunnan jäseniä. Hallitus karsii hylättävät hakemukset. Hakemukset käsitellään osakunnan kokouksessa, jossa äänioikeutetut jäsenet valitsevat asukkaan äänestämällä. Asunnon tarve sekä aktiivisuus osakunnassa vaikuttavat yleensä eniten äänestyspäätökseen.

Asunnot ja niiden sijainti
Osakunnallamme on tällä hetkellä kahdeksan asuntopaikkaa. Neljä yksiötä Kalliossa ja kaksiosolut Kruununhaassa Kulmakadulla sekä Kallion tuntumassa Harjukadulla.

Vuokra-aika
Asuntoihin tehdään kahden vuoden määräaikainen vuokrasopimus, johon vuokralaisen puolelta on yhden kuukauden irtisanomisaika. Ensimmäisen sopimuskauden jälkeen aktiivisen osakuntalaisen on mahdollista saada kaksi vuoden mittaista lisäkautta kuraattorin pääteöksellä.

HVYHS
Asunnot omistaa virallisesti osakunnan taustayhteisö nimeltään Helsingin Varsinaissuomalainen Ylioppilashuonesäätiö. Säätiön asiamiehenä toimii VTM Ilari Ahola (ilari.ahola@alumni.helsinki.fi). Saamillaan vuokratuloilla säätiö mm. tukee osakunnan toimintaa taloudellisesti


Stipendit

Varsinaissuomalaisen osakunta jakaa vuosijuhlassaan erinäisiä nimikkostipendejä. Stipendit julistetaan haettaviksi ja niiden myöntämisestä asuntostipendit poislukien päättää rahastojenhoitokunta. Lisätietoja stipendeistä ja hakumenettelystä antaa taloudenhoitaja.


Muita jäsenetuja

Lupaamme: aktiivinen osakuntalainen saa moninkertaisesti vastinetta 12 euron jäsenmaksulle

Toimintaa ja tapahtumia
Ilmaista iltapalaa ja mielenkiintoista ohjelmaa kuntailloissa joka keskiviikko klo 19. Lisäalennuksia pääsylippuihin osakunnan järjestämillä ekskursioilla

Oman olohuoneen
Pääsyn osakunnan tiloihin ydinkeskustassa Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5 A, ylin kerros). Paikka on jokaisen osakuntalaisen olohuone: mahdollisuus niin opiskella, lukea lehtiä, pelailla kuin hengata. Käytössä on myös langaton internet.

Halvat huvit
Juhlia opiskelijahintaan. Emme yritä tehdä voittoa bileillä, joten sitsimme ovat erittäin edullisia ja syksyn bileet ovat fukseille täysin ilmaiset.