Hei tuleva osakuntalainen!

Hienoa, että olet löytänyt Varsinaissuomalaisen osakunnan! Tältä sivulta löydät perustiedot siitä, mikä osakunta on, miten pääset mukaan toimintaan ja miten hyödyt VSO:n jäsenyydestä. Osakuntaan voit liittyä milloin vain – ei ole väliä opiskeletko ensimmäistä vuotta vai oletko kuluttanut luentosalien penkkejä jo useamman vuoden ajan. Uudet jäsenet ovat tervetulleita ympäri lukuvuoden!

Jos sinulla on mitään kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä:
Emma Helkiö, emma.helkio@hotmail.com
Maija Muntila, maija.muntila@live.fi
Topias Terho, topias.terho@aalto.fi


Mikä VSO?

Varsinaissuomalainen osakunta on pääkaupunkiseudulla opiskelevien varsinaissuomalaisten ja varsinaissuomenmielisten akateeminen opiskelijayhteisö.

Kenelle?

Osakunnan jäseneksi voi liittyä Helsingin yliopistossa tai muussa pääkaupunkiseudun korkeakoulussa opiskeleva. Niin kielihumanistit, aaltoteekkarit kuin kaikki muutkin ovat siis tervetulleita!

Missä?

VSO:lla on hulppea kattohuoneisto Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5 A, 6. krs.) Tilat ovat avoinna jäsenillemme ja ne ovat todellinen toinen koti keskellä Helsinkiä. Osakunnassa vietetään aikaa yhdessä joka keskiviikkoisissa osakuntailloissa eli kuntiksissa – jutellaan, nauretaan, syödään, juodaan ja tietenkin: juhlitaan.


Mimmottos föli?

Fuksipäivystykset

Keskiviikon fuksipäivystyksissä uusia opiskelijoita varten paikalla ovat osakunnan fuksimestarit, jotka ottavat vastaan kirjoittautumisia ja antavat lisätietoja. Kirjautumisen yhteydessä sinut liitetään VSO:n sähköpostilistalle, jolloin saat tiedon kaikesta siitä, mitä osakunnassa tapahtuu. Joka keskiviikko fuksipäivystysten jälkeen klo 19 järjestetään kuntailtoja eli kuntiksia, joissa on vaihtuva teema, hauskaa hengailua sekä ilmaista iltaruokaa. Tule rohkeasti mukaan!

Syksyn 2017 ensimmäinen fuksipäivystys pidetään 30.8. kello 18 Well-kahvilassa osoitteessa Vuorikatu 7. Fuksipäivystyksiä pidetään läpi syyskuun joka keskiviikko samaan aikaan.

Sähköpostilistat ja some

Osakunnalla on kaksi sähköpostilistaa: virallisena tiedotuskanavana toimiva vso-info ja vapaamuotoisemman keskustelun mahdollistava vso-list. Voit liittyä listoille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen majordomo@helsinki.fi: jätä aihekenttä tyhjäksi, ja kirjoita viestiosaan subscribe listannimi sinun@osoitteesi.

Voit seurata VSO:ta myös somessa:

Osakuntaan liittyminen

Jäseneksi liitytään maksamalla lukuvuoden jäsenmaksu (12 €) ja kirjoittautumalla osakunnan matrikkeliin. Helsingin yliopiston opiskelijan on helpointa hoitaa maksu HYY:n jäsenmaksun yhteydessä. Jäsenmaksun voi maksaa myös tilille FI11 8000 2204 3051 96 (viite 40002) tai käteisellä osakunnalla. Saat myös opiskelijakorttiisi osakunnan lukuvuositarran.

Kirjoittautuminen onnistuu osakunnan tiloissa fuksipäivystyksissä syys- ja lokakuussa keskiviikkoisin klo 18–19. Muuten voit tulla osakunnalle aina kun meillä tapahtuu jotain ja liittyä mukaan – helpoimmin tämä tapahtuu keskiviikkojen osakuntailloissa!


Fuksimestarit toivottavat uudet osakuntalaiset tervetulleiksi!

Emma Helkiö

Hei kaikki! Mä oon Emma ja tuun Turusta. Mun mielestä Turussa parasta on ihmiset, jokilaivat, Portsa sekä mun koira, jota en harmi kyllä voinu ottaa mukaan Munkkiniemen yksiöön. Opiskelen tokaa vuotta varhaiskasvatusta, eli toivon mukaan valmistun parin vuoden päästä lastentarhanopettajaks. Oon osakunnassa fuksimestarina sekä apuemäntänä. Osakunnan lisäks vietän aikaani ainejärjestöhommissa, valokuvaan ja googlailen lentolippujen hintoja. Nähdään syksyllä osiksella!

Maija Muntila

Moi mä oon Maija ja mä oon Turust! Mun lempijuttu Turus on varmaa ruissi tai sit Manhattanin k-kauppa, joka on must Suomen paras ruokakauppa tai kesäillat jokirannas tai mun kotikodin takapihal. Sen voisi vielä lisätä et parhaat jutut, jotka on tullu Turust on hesen kasvistortilla ja Robin. Opiskelen tokaa vuotta suomen kieltä ja yleist kirjallisuustiedettä, ellen pääse opiskelee nyt sosiaalitieteitä. Osakunnassa oon tänä vuonna fuksimestari ja apuemäntä. Vapaa-ajalla tanssipäälliköin tän vuoden Humanistispeksiä, pyörin osiksella, ajelen onnibussil ykköstietä edestakas ja yritän ehtii nukkuu.

Topias Terho

Moikka uudet fuksit! Mä olen Topias ja oon kotoisin Turusta. Parasta Turussa on ehdottomasti kesä ja jokilaivat! Myös Kupittaan cittarin patongit saa mut aina säännöllisin väliajoin palaamaan kotiseudulle. Mä opiskelen toista vuotta informaatioteknologiaa Aallossa, eli oon siis teekkari. Tänä vuonna toimin osakunnalla fuksimestarin lisäks laulunjohtajana, vaikka laulankin aina vähän nuotin vierestä. Vapaa-aikana mä soittelen kitaraa ja osallistun kaikennäköisiin opiskelijarientoihin. Urheiluakin tulee aina silloin tällöin harrastettua. Toivottavasti nähdään syksyllä!

Kuivarte?

Tapahtumia

Keskiviikon kuntiksissa pääset kokemaan, näkemään ja kuulemaan asioita, joita kotona kököttäessä et kokisi. Jokaviikkoisten kuntisten lisäksi osakuntalaisille järjestetään aktiivisesti kulttuuri- ja urheilutoimintaa sekä monipuolisia kerhojen tapahtumia. Myöskään juhlilta ei VSO:ssa voi välttyä! Osakuntaeloa rytmittää vuoden aikana lähes kymmenet pöytäjuhlat eli sitsit sekä muita juhlia, joten kannattaa tutustua siihen mitä kaikkea osakunnalla vuoden mittaan tapahtuukaan!

Etuja

Kuntisten yhteydessä tarjotaan aina ilmaista iltapurtavaa, minkä lisäksi pääset osallistumaan VSO:n jäsenenä osis-aktiviteetteihin alennettuun hintaan, sillä osakunta sponsoroi esimerkiksi teatteriretkiä ja monenlaisia excuja! VSO:lla on opiskelija-asuntoja hyvillä paikoilla Helsingin kantakaupungissa. Ahkeria aktiiveja palkitaan myös stipendeillä.

Porukka

Ennen kaikkea löydät osakunnalta uusia ystäviä, kun mukaan mahtuu porukkaa kaikista tiedekunnista ja eri korkeakouluistakin. Näin värikkään joukon löydät vain osakunnasta! Oman porukan kanssa vieraillaan myös tutustumassa niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin ystävyysjärjestöjen menoon ja meininkiin.


Tervetuloa, nähdään osiksella!