Hei tuleva osakuntalainen!

Hienoa, että olet löytänyt Varsinaissuomalaisen osakunnan! Tältä sivulta löydät perustiedot siitä, mikä osakunta on, miten pääset mukaan toimintaan ja miten hyödyt VSO:n jäsenyydestä. Osakuntaan voit liittyä milloin vain – ei ole väliä opiskeletko ensimmäistä vuotta vai oletko kuluttanut luentosalien penkkejä jo useamman vuoden ajan. Uudet jäsenet ovat tervetulleita ympäri lukuvuoden!

Jos sinulla on mitään kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä:

Venla Kiljunen, venla.kiljunen@helsinki.fi
Kasperi Kuuskoski, kasperi.kuuskoski@helsinki.fi


Mikä VSO?

Varsinaissuomalainen osakunta on pääkaupunkiseudulla opiskelevien varsinaissuomalaisten ja varsinaissuomenmielisten akateeminen opiskelijayhteisö.

Kenelle?

Osakunnan jäseneksi voi liittyä Helsingin yliopistossa tai muussa pääkaupunkiseudun korkeakoulussa opiskeleva. Niin kielihumanistit, aaltoteekkarit kuin kaikki muutkin ovat siis tervetulleita!

Missä?

VSO:lla on hulppea kattohuoneisto Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5 A, 6. krs.) Tilat ovat avoinna jäsenillemme ja ne ovat todellinen toinen koti keskellä Helsinkiä. Osakunnassa vietetään aikaa yhdessä joka keskiviikkoisissa osakuntailloissa eli kuntiksissa – jutellaan, nauretaan, syödään, juodaan ja tietenkin: juhlitaan.


Mimmottos föli?

Fuksipäivystykset

Keskiviikon fuksipäivystyksissä uusia opiskelijoita varten paikalla ovat osakunnan fuksimestarit, jotka ottavat vastaan kirjoittautumisia ja antavat lisätietoja. Kirjautumisen yhteydessä sinut liitetään VSO:n sähköpostilistalle, jolloin saat tiedon kaikesta siitä, mitä osakunnassa tapahtuu. Joka keskiviikko fuksipäivystysten jälkeen klo 19 järjestetään kuntailtoja eli kuntiksia, joissa on vaihtuva teema, hauskaa hengailua sekä ilmaista iltaruokaa. Tule rohkeasti mukaan!

Syksyn 2018 ensimmäinen fuksipäivystys pidetään osakunnalla osoitteessa Mannerheimintie 5 A. Meidät löytää kuudennesta kerroksesta ja fuksipäivystykset alkavat klo 18. Fuksipäivystyksiä pidetään läpi syyskuun joka keskiviikko samaan aikaan, osakunnan tiloissa.

Sähköpostilistat ja some

Osakunnalla on kaksi sähköpostilistaa: virallisena tiedotuskanavana toimiva vso-info ja vapaamuotoisemman keskustelun mahdollistava vso-list. Voit liittyä listoille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen majordomo@helsinki.fi: jätä aihekenttä tyhjäksi, ja kirjoita viestiosaan subscribe listannimi sinun@osoitteesi.

Voit seurata VSO:ta myös somessa:

Osakuntaan liittyminen

Jäseneksi liitytään maksamalla lukuvuoden jäsenmaksu (12 €) ja kirjoittautumalla osakunnan matrikkeliin. Helsingin yliopiston opiskelijan on helpointa hoitaa maksu HYY:n jäsenmaksun yhteydessä. Jäsenmaksun voi maksaa myös tilille FI11 8000 2204 3051 96 (viite 40002) tai käteisellä osakunnalla. Saat myös opiskelijakorttiisi osakunnan lukuvuositarran.

Kirjoittautuminen onnistuu osakunnan tiloissa fuksipäivystyksissä syys- ja lokakuussa keskiviikkoisin klo 18–19. Muuten voit tulla osakunnalle aina kun meillä tapahtuu jotain ja liittyä mukaan – helpoimmin tämä tapahtuu keskiviikkojen osakuntailloissa!


Fuksimestarit toivottavat uudet osakuntalaiset tervetulleiksi!

Elsa Karvanen

Moi, mä oon Elsa ja mä oon toinen VSOn fuksimestareista! Opiskelen kolmatta vuotta arkkitehtuuria Aallossa, mikä on ollut tosi jees. Viime vuonna uskaltauduin nousemaan Uuden ylioppilastalon portaat ekaa kertaa, ja se jos mikä oli vuoden paras päätös!

Oon syntynyt Espoossa, ja on ollut kiva palata kotinurkille. Sydämeltäni oon kuitenkin täys turkulainen, ja suurimman osan mun elämästä oonkin viettänyt Varsinais-Suomessa. Turku on musta tosi kaunis kaupunki. Jokirantaa, Tuomiokirkkoa ja saaristoa ei voita mikään. Jos asuisin vieläkin Turussa, niin kävisin joka viikko Puutorin kirppiksellä. Sieltä löytää aina jotain!

VSOlla toimin fuksimestaruuden ohella henkilökunnassa ja vedän sitsilauluja. Meillä on mahtava vuosi tulossa, tuu mukaan!

Topias Tyystjärvi

Moikka!!

Olen Topias Tyystjärvi, fuksimestari! Olen 22-vuotias Turusta kotoisin oleva ja nykyään Otaniemessä asuva konetekniikan opiskelija. Opiskeluvuosia on kaksi takana, ja osakuntaan liityin viime vuonna. Varsinais-Suomi ja varsinaissuomalaiset ovat lähellä sydäntä — sieltä tulee aurinkoisia, ystävällisiä ja oikeanlaista murretta puhuvia ihmisiä. Ei Helsinkikään hullumpi ole, mutta on mahtavaa pitää pala kotijuuriaan mukana pääkaupungin vilskeessä.

Teen inspiraation sattuessa origamitaidetta, harrastan sekalaisia urheilulajeja ja tarkoituksena olisi lähiaikoina hankkia lentolupakirja. Osakunnassa toimin fuksimestarina ja ruiskumestarina, eli uusien osakuntalaisten asioiden lisäksi järkkään Turun Paloa, syksyn ykkösbileitä! Tule osakunnalle syksyllä niin tutustutaan 🙂


Kuivarte?

Tapahtumia

Keskiviikon kuntiksissa pääset kokemaan, näkemään ja kuulemaan asioita, joita kotona kököttäessä et kokisi. Jokaviikkoisten kuntisten lisäksi osakuntalaisille järjestetään aktiivisesti kulttuuri- ja urheilutoimintaa sekä monipuolisia kerhojen tapahtumia. Myöskään juhlilta ei VSO:ssa voi välttyä! Osakuntaeloa rytmittää vuoden aikana lähes kymmenet pöytäjuhlat eli sitsit sekä muita juhlia, joten kannattaa tutustua siihen mitä kaikkea osakunnalla vuoden mittaan tapahtuukaan!

Etuja

Kuntisten yhteydessä tarjotaan aina ilmaista iltapurtavaa, minkä lisäksi pääset osallistumaan VSO:n jäsenenä osis-aktiviteetteihin alennettuun hintaan, sillä osakunta sponsoroi esimerkiksi teatteriretkiä ja monenlaisia excuja! VSO:lla on opiskelija-asuntoja hyvillä paikoilla Helsingin kantakaupungissa. Ahkeria aktiiveja palkitaan myös stipendeillä.

Porukka

Ennen kaikkea löydät osakunnalta uusia ystäviä, kun mukaan mahtuu porukkaa kaikista tiedekunnista ja eri korkeakouluistakin. Näin värikkään joukon löydät vain osakunnasta! Oman porukan kanssa vieraillaan myös tutustumassa niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin ystävyysjärjestöjen menoon ja meininkiin.


Tervetuloa, nähdään osiksella!